fb
@-книгиЕ-книги

Amazon решават проблема с PDF файловете с ъпдейт за Paperwhite

1 мин.

Още от излизането си на пазара Amazon Kindle Paperwhite 2 показа сериозни проблеми с работата с PDF формат. При зареждане на файл над 50 MB устойството работи ужасно бавно. Ако пък файлът надвишава 100 MB, дори не можеш да направиш нищо с четеца, преди той напълно да забие. Това естествено е и огромен минус за хората, които разчитат на Kindle за какъвто и да е по-сложен документ. Изглежда обаче Amazon успя да реши този проблем с последния ъпдейт за Paperwhite 2.

Тестовете, направени от екипа на goodereader.com, показват, че файлове, които преди ъпдейта задължително са забивали, вече се отварят безпроблемно. Ако слабото ви място са учебниците, наръчници, комикси или вестници във PDF формат, Kindle Paperwhite 2 вече е удачен избор.

Четенето на такива файлове вече е многократно подобрено – файловете се зареждат много по-бързо и цялостната навигация е доста по-гладка и интуитивна. Все пак Kindle не е най-добрият избор при 6-инчовите устройства, когато става дума за PDF. Kobo Aura HD и Sony PRS-T3 се представят по-добре и дават повече възможности. Най-голямото предимство на Kindle все още е възможността за създаване на бележки, анотации, запазване на цитати, проверка на думите в речника и вградената опция за превод.