fb
@-книгиЕ-книги

Amazon тества абонаментна услуга за е-книги Kindle Unlimited

1 мин.
Kindle Unlimited

Amazon тихомълком тества собствена абонаментна услуга за е-книги, Kindle Unlimited, според съобщение на Лора Хазард Оуен в GigaOm. В сайта на Amazon са се появили страници (в последствие премахнати), рекламиращи новата им услуга за неограничен достъп до повече от 600 000 е-книги и няколко хиляди аудиокниги за $9,99 на месец.

Бързият преглед на Оуен е показал, че в Knidle Unlimited не участват заглавия на голямата издателска петорка (петте най-големи издателски къщи в САЩ Hachette Book Group, HarperCollins, Macmillan Publishers, Penguin Random House и Simon and Schuster). 

За възможността Amazon да предложи своя абонаментна услуга за е-книги като конкурент на Scribd, Oyster и детските Epic! и FarFaria, се говори отдавна, но от компанията все още няма потвърждение.

В отговор на новината за тестването на Kindle Unlimited съоснователят и изпълнителен директор на Scribd Трип Адлър коментира пред Publishers’ Weekly: „Очевидното стъпване на Amazon на пазара за абонаментни услуги е вълнуваща новина за индустрията като цяло. Тя е потвърждение, че със Scribd сме направили нещо страхотно. Издатели, автори и читатели са се убедили в ползите, затова не е изненадващо, че и те (Amazon) искат да пробват пазара.”