fb
Книги и киноСпециални

Amazon взимат американските права за екранизациите по Агата Кристи

1 мин.

Amazon са постигнали договорка с наследниците на Агата Кристи и ще разпространяват екранизациите по нейните романи на американския пазар, съобщава Flavowire. Част от сделката са и адаптациите, които британската ВВС ще продуцира през следващите няколко години.

Засега единственото разгласено заглавие е Изпитание за невинните“. Снимките на поредицата вече са започнали в началото на месеца, а сред звездите в актьорския състав са Катрин Кийнър и Бил Наи.

„Развълнувани сме да представим адаптации на най-великата писателка на мистерии! С невероятния талант пред и зад камерата съм сигурен, че ще зарадваме нашите почитатели“, каза Моргън Уондъл, директор международни продукции на Amazon, пред Hollywood Reporter.

В романа от 1958 г. „Изпитание за невинните“ (изд. Ера) всеки член на семейство Аргил е… познахте – заподозрян в убийство! Когато майката Рейчъл Аргил е убита, заподозрян за извършител е осиновеният ѝ син Джако, който е арестуван и умира в затвора. След смъртта му обаче изникват обстоятелства, които в характерния стил на Агата Кристи водят до други заподозрени.

Amazon ще филмира още два романа на писателката, които BBC успешно адаптираха за малкия екран – Десет малки негърчета (2015 г.) и „Свидетел на обвинението“ (2016 г.). Като добавим и филмовата продукция с участието на Кенет Брана – „Убийство в Ориент Експрес“, с предстояща премиера през ноември, очаква ни един истински сезон ала Агата Кристи!