fb
@-книгиЕ-книги

Американските деца четат все повече е-книги

1 мин.
detsata i e-knigite

Тенденция за увеличаване на четенето на е-книги от децата в САЩ се запазва според доклада “The ABCs of Kids & E-reading”, който изследва пазара на детски е-книги в Щатите, съобщава сайтът Детски книги.

Документът посочва, че ръстът в закупуването на дигитални устройства, на които могат да се четат е-книги, също е стабилен.

Проучването обхваща повече от 750 родители на деца, които четат дигитални книги. Според последните данни 93% от децата на възраст от 2 до 13 години четат е-книга поне веднъж месечно (за 2013 година тази цифра е 92%).

Резултатите сочат още, че родителите продължават да избират по-често печатните книги, когато четат с децата си, в отношение 2:1, но самите деца изразяват леко предпочитание към електронния вариант.

e-knigi-deca-doklad

Очаквана цена на детските е-книги през последните 3 години

 

Според родителите и печатните, и електронните книгите са еднакво полезни при обучението на децата, но определят интерактивните елементи в е-книгите като предимство. Според доклада родителите са склонни да харчат по-често и по-големи суми за детски е-книги.

Изследователският проект за проследяване на пазара на детски е-книги и семейните читателски навици стартира през януари 2013 година в партньорство между Digital Book World и PlayScience.

[ + ]