fb
НовиниПо света

Английски писатели сe маскират като любимите си детски литературни герои

1 мин.

The Story Museum

Едни от най-обичаните английски писатели се маскират като своите любими герои от детството, за да се включат в интерактивната фотографска изложба „26 герои“ на Story Museum в Оксфорд. Тя ще бъде отворена за посетители от  5 април до 2 ноември тази година и е дело на известния британски фотограф Кеймбридж Джоунс.

Посетителите на музея ще могат да се насладят на портретите на писателите, изложени в специални интерактивни помещения, в които ще текат записи на приказки, разказани от актьорите Оливия Колман и Кристофър Екълстон. Ще могат да чуят за първи път специално написани за събитието разкази от авторите-участници, да разберат защо писателите са избрали да се превъплътят в съответния образ, да разгледат музейната библиотека и дори да се маскират като своя собствен любим детски герой.

Neil Gaiman BadgerМалори Блекман, лауреат на детската литература, се превръща в Лошата вещица от запад от „Магьосникът от Оз“. Тери Пратчет  се присъединява към бандата на Разбойниците като Просто Уилям. Линиите по лицето на Нийл Геймън пък ни напомнят за едно добре познато горско създание – Язовеца. Други автори, включили се в проекта, са Антъни Хоровиц, Кевин Кросли-Холанд, Джамила Гавин, Чарли Хигсън, Шърли Хю, Тери Джоунс, Джералдин Макохран, Майкъл Морпурго, Франческа Саймън и Бенджамин Зефания.

Кеймбридж Джоунс е наричан „британският еквивалент на Ани Лейбовиц„. Пред обектива му са заставали петима министър-председатели, Кралица Елизабет II и звезди от калибъра на Ал Пачино и Антъни Хопкинс. Джоунс е известен още с активното си участие в много благотворителни каузи в подкрепа на децата.

[ + ]