fb
НовиниПо света

Анимация върна славата на „Трите тела“ от Лиу Цъсин

2 мин.
Снимки: Netflix

Анимация изстреля бестселъра „Трите тела“ от Лиу Цъсин на върха на класациите в Китай в края на 2022 г., съобщава Publishing Perspectives, позовавайки се на данните от OpenBook. Първата книга от популярната трилогия не само отскочи до номер 1 в Топ 30 на OpenBook, но другите две книги от поредицата – „Тъмна гора“ и „Бъзсмъртната смърт“, достигнаха съответно до номер 3 и 4. Книгите се обединяват в трилогия със заглавие „Земното минало“.

Причината отличеният с наградата „Хюго“ научно-фантастичен роман да оглави отново списъците с най-четени книги в азиатската страна е първата телевизионна адаптация от базираната в Шанхай Bilibili. Анимацията е пусната в Китай в началото на декември и от OpenBook казват, че именно очакването на тази поредица е увеличило продажбите на трите книги нагоре в списъка с бестселъри за ноември в Китай.

Трейлър за анимационната продукция, в която продуцентите са се съсредоточили върху втора част от трилогията, беше пуснат на 20 ноември и е събрал повече от 64 милиона гледания.

Междувременно Netflix подготвя и екранизация на трилогията, която да се появи под формата на сериал през тази година. Книгите разказват историята на първия човешки контакт с извънземен живот от планетата, наречена Трисоларис, и конфликта между двата вида, който се развива в продължение на много години. Очаква се поредицата на Netflix да започне от първата книга от трилогията, чиято история се развива в Китай по време на епохата на Културната революция.

И трите книги са издадени в България от „Колибри“, в превода от Стефан Русинов.

Прочетете още:

15 цитата за пътя от Безумната епоха до Залезът на човечеството в “Трите тела”