fb
От издателстватаСпециални

Авторът на „Още веднъж отзад“ идва в България за премиерата на свой роман

1 мин.

Майкъл Фрейн, автор на емблематичната пиеса „Още веднъж отзад“, идва в България за първи път за премиерата на романа си „Стремглаво“.

Майкъл Фрейн е водещ английски писател, драматург и журналист. Автор е на 12 романа, над 30 пиеси, ред публицистични и биографични трудове. Печели множество големи британски и световни награди за литература и драматургия. Той е и уважаван преводач на руска класическа литература.

„Стремглаво“ (изд. „Кибеа“) е първият роман на Фрейн, преведен на български. Книгата проследява историята на млад лондончанин, философ и университетски преподавател, попаднал на картина, за която предполага, че е отдавна загубен шедьовър на Питер Брьогел Стария. Мисълта да придобие световна слава го заплита в сложна, тъжна и смешна верига от събития, променила живота му завинаги.

Събитието, което е в рамките на Пролетния базар на книгата, ще се състои в Литературен клуб „Перото“ на 25 май 2016 от 18:30 часа. Модератор ще е Георги Тошев, с участието на Светлозар Желев и режисьора Андрей Аврамов.