fb
БлогБлогове

„Аз чета“ провежда Седмица на литературата и телевизията, посветена на сериалите по книги

2 мин.

Книгите и телевизията често стават жертва на стереотипа за кучето и котката – смята се, че никак не се долюбват и е препоръчително да не ги събирате на едно място. В последно време обаче имаме удоволствието да гледаме на малкия екран редица продукции – от фентъзи, през исторически, до адаптации на най-нашумелите романи и поредици, които напълно оборват скептиците и се превръщат в смайващи феномени, печелещи милиони верни фенове по цял свят. По този повод ние от „Аз чета“ решихме да им посветим тематична Седмица на литературата и телевизията, която ще проведем от 22 до 28 януари.

Телевизионни канали и платформи като Netflix, HBO, BBC и Hulu издигнаха изкуството на сериала на изключително високо ниво, подпомогнати от майсторството на писателите и разказаните от тях истории. Качеството на тези екранизации не само не отстъпва, но често и надминава това на лентите, въртящи се по кината. Престижните награди, които обират година след година, го потвърждават категорично.

В рамките на следващата седмица сме ви подготвили най-различни материали, чрез които да ви запознаем със света на тези книжни адаптации. Ще ви разкажем за любимите ни продукции в ревюта, ще ви запознаем с новини и любопитни факти около най-актуалните в момента заглавия и ще ви информираме за сериалите, които да очаквате през идните месеци. Няма да пропуснем да ви предупредим и за кои бъдещи пълнометражни филми, вдъхновени от литературата, да бъдете нащрек.

Искрено се надяваме да се насладите на всичко, което ще споделим с вас, и да ви потопим в магията, създадена от срещата между книгите и телевизията! :)