fb
БлогБлогове

„Аз чета“ се включва в среща с младежи от пет европейски страни

2 мин.
youth-erasmus

25 младежи от пет различни държави членки на Европейския съюз ще се срещнат с представители на две организации в София като успешни местни общности. „Аз чета“ и СоХо ще представят своята дейност, модели на работа и ще провокират разглеждането на казуси и проблеми пред активните граждани в страната ни на специална отворена дискусия на 2 април, от 12,30 ч. в самото пространство на СоХо.

В рамките на два часа ще обменяме добри практики, нови идеи и ще въздействаме върху мотивацията си да променяме облика на обществото. Част от участниците в проектите са младежи в неравностойно положение,

Целта на участниците в младежки обмен по проект „EU – This is You“, програма „Еразмус+“ на неформална група „Слънце“ при гостуването им в България е да станат по-мотивирани и да придобият по-добри знания и умения с оглед включването им в дейности в полза на гражданското общество. По този начин младежите ще осъзнаят своята индивидуална роля в обществото.

Европа е нещо повече от европейски институции, права, задължения и общ пазар, а обхваща множество аспекти от живота ни и играе важна роля за бъдещето“, заявява представителят на неформална група „Слънце“ Дарина Георгиева.

Основната програма на младежите от Германия, Италия, Малта, Румъния и България се провежда в Гургулят от 29 март до 7 април. Акцентът е върху активното участие на младите в развитието на местното, регионалното, националното и европейското общества и в определяне посоката на това развитие и се постига чрез серия неформални методи като „имидж театър“, „Стол на гражданството“, флашмоб и др.