fb
НовиниПо света

B&N и Google заедно срещу Amazon с услуга „доставка на същия ден“

2 мин.

След като в сряда от Amazon обявиха, че включват още шест американски града в услугата си „доставка на същия ден“, от Barnes & Noble отвръщат на удара, пише Publishers Weekly. Веригата ще си партнира с новата услуга Google Shopping, за да предложи доставка на същия ден в три американски града.

Според сделката, трите клона на B&N – в Манхатън, Марина дел Рей и Лос Анджелис – ще разчитат на технологията на Google, за да осигурят на потребителите си възможността за поръчка и доставка на продукт в рамките на същия ден.

Според New York Times, решението е предизвикателство както за Google, така и за B&N, като и двете компании целят да привлекат на своя страна част от пазара на Amazon. Целта на B&N е да заемат по-силни позиции на книжния пазар. Google, от друга страна, се опитват да поддържат рекламния бизнес на търсачката, сериозно застрашен от Amazon, които са особено популярни онлайн.

„Партньорството между двете компании е показно преди всичко за това колко нова е услугата Google Shopping, появила се на пазара преди година“, казват от B&N. Джейми Кери, директор на отдел Маркетинг в B&N, казва пред PW, че програмата е все още в началото си, но двете компании планират дългосрочно партньорство.

Кери вижда програмата на Google като подходяща не само за настоящи клиенти, но и като услуга с потенциал да привлече нови такива, тъй като Google прави B&N още по-достъпни. Google Shopping работи с местни магазини и стоката ще стига по-бързо до пазара, като потребителите ще могат да се сдобият с желаните книги броени часове след поръчката.

„Влагаме всичко в това партньорство“, обясни Кери. „Усещаме, че Google ще предложи чудесно обслужване на клиентите и затова виждаме бъдеще в партньорството.