fb
НовиниПо света

България ще представи близо 90 заглавия на Франкфуртския панаир 2020

1 мин.

България ще вземе участие в тазгодишното дигитално издание на Франкфуртския панаир на книгата. То ще се проведе между 14 и 18 октомври, а българското участие е организирано от Асоциация „Българска книга” (АБК).

То ще включва пазарно представяне за 2019 г. с включени данни от Националния статистически институт; представяне на резултатите от проучването на АБК за влиянието на пандемията върху книжния пазар, както и на държавни мерки в помощ на сектора. Страната ни ще вземе участие и в платформата Frankfurt Rights с каталог от над 88 заглавия от български автори. 

Франкфуртският панаир ще се проведе изцяло дигитално с хиляди изложители – книгоиздатели, книготърговци, литературни агенти, от 85 държави от цяла Европа, Китай, Тайван, Аржентина, Колумбия, Казахстан, Украйна, САЩ, Канада и много други. Програмата на 72-рия панаир предлага и 70 часа професионална програма с онлайн събития, конференции, събеседвания със световно значими гости, а дигиталният BOOKFEST Digital включва 28 часа, пълни с истории, дискусии и разговори с многобройни международни гости. 

Участието на България в международния книжен форум е организирано от Асоциация „Българска книга” и финансирано от Министерство на културата на Република България.  

Пълната дигитална програма на Панаира може да видите тук.
Програмата на BOOKFEST Digital вижте тук.
Списък на изложителите и техните събития ще намерите на този линк.

Снимка на публикацията: Frankfurter Buchmesse