fb
От издателстватаСпециални

Българска следа за издаването на „Списъкът с приоритети“ на Дейвид Менаше

2 мин.
deyvid menashe
лилия динкова

Лидия Динкова

Българката Лидия Динкова е в основата на разкриването на вълнуващата история на младия учител Дейвид Менaше, стана ясно ден преди премиерата на българското издание на бестселъра “Списъкът с приоритети”, съобщават издателите от ИК “Хермес”.

Лидия Динкова е журналист и бивша ученичка на Менаше. Вдъхновена от личността на своя любим учител, тя пише материал за него във вестник “Маями Хералд” и така насочва общественото внимание към необикновената му съдба.

След това големи медии като NBC, USA Today, CNN подхващат историята и тя придобива национална известност. Не след дълго американско издателство му предлага да напише книга и така се ражда “Списъкът с приоритети”.

“Винаги съм знаел, че имам дарбата да пиша. Никога обаче не съм чувствал, че имам история, която да разкажа. Докато не осъзнах: имах не една, а много истории – всеки един от моите ученици представлява отделна история: история за предизвикателства, себеоткриване и трансформация. Именно тези истории заслужават да бъдат разказани”, споделя Дейвид Менаше.

deyvid menashe

Дейвид Менаше

Дейвид е учител по литература в една от най-добрите гимназии в Маями. Следвайки призванието си, той изгражда специална връзка със своите ученици, предава им любовта си към книгите и им помага да открият мястото си под слънцето.

След шестгодишна битка с мозъчен тумор, който го лишава от зрение, памет и подвижност, Дейвид е принуден да напусне работа. Той не иска да изостави учениците си и измисля смел план. Пуска обява във Фейсбук, че ще прекоси Америка с надеждата да се срещне за последно със своите ученици. Желанието му е да узнае как се справят и дали е имал някакво влияние в живота им.