fb
Ревюта

За птичките, пчеличките и „Бебето в корема на мама“

1 мин.

Някъде около 3-годишна възраст децата проявяват интерес откъде идват бебетата. Тогава, притеснени от темата, родителите обикновено делегират ролята „разносвач на мъници“ на щъркела. Друг често срещан подход е да си замълчат и да изчакат търпението на любопиткото да се изпари, за да не се налага да отговарят на неудобни въпроси.

Темите табу в нашето общество не са никакъв проблем за родителите в други държави. Това показват и преводните книги, които все повече навлизат на родния пазар и се отнасят с детето честно – дават му прями отговори, за да не се налага то да се учи от приятелчета и да си фантазира щуротии. Ако и вашето дете вече се вълнува от темата за своята поява на бял свят, ето едно предложение, което разгледахме с 3-годишния Дáниел в проект „Експериментът“.

„Бебето в корема на мама“ (изд. „Фют“) разказва историята на Марти и Лина – близнаци, които силно мечтаят да станат кака и батко. Книгата проследява началото на бременността на майка им и всички въпроси, които вълнуват малчуганите: „Ти кога разбра?“, „Мъжете могат ли да раждат бебета?“, „Трябва ли да се „сексиш“, за да стане бебе?“ и купища подобни.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

[ + ]