fb
СпециалниЧети повече

Библиотеката в Монтана с кампания за споделяне на книги

1 мин.

монтанаРегионална библиотека „Гео Милев“ – Монтана и НСНЦ „Младежки глас“ дадоха началото на националната кампания „Прочети и предай нататък“ за свободна размяна на книги и популяризиране на четенето сред младите хора.

Официалното откриване на инициатива беше в Деня на книгата и авторското право в QBAR – заведението на заклетия книжен любител Димитър Алексиев, което стана първото място за свободно четене и споделяне на книги в Монтана. По време на откриването бяха дарени много заглавия, които ще поемат свободния си път към сърцата на читателите.

Всеки посетител може да си избере книга, която да вземе и да прочете вкъщи, като остави друга на нейно място. В инициативата могат да участват всички любители на литературата без ограничения в творбите, които ще предоставят – художествени произведения, научна литература, периодични издания. Всеки, който желае, може да прикрепи към книгата, която препоръчва, и конкретно послание. По този начин организаторите се стремят да достигнат до повече хора.

Вземането на книгите не е обвързано със срок или заплащане на такси. Не е необходимо да сте читатели на библиотеката и да разполагате с читателска карта, за да се включите в размяната.

Партньори по проекта са още Общински младежки дом – Монтана и СНЦ „Младежки СевероЗапад“.