fb
БиблиотекитеНовини

Библиотеката в Павликени с първи почетен читател

1 мин.

pavlikeniКметът на Павликени стана първият почетен читател на библиотеката към читалище „Братство” в града. Първата книга в новооткрития му специален читателски картон беше на историческа тематика. Манолов и директорът на местното ОУ „Св.Климент Охридски” Милка Ангелова стартираха в понеделник„Маратон на четенето” в детския отдел на библиотеката по повод Международния ден на детската книга.

Една от чудните истории на родения днес Ханс Кристиян Андерсен – „Храбрият оловен войник”, избра да прочете пред децата кметът инж. Манолов. „Това е историята за храбрия герой, който стои на пост и дори в огъня се разтапя във вид на сърце, защото е влюбен в картонената балерина”, каза пред децата градоначалникът. Той сподели още, че любимата му героиня, когато самият той е бил дете, е била Пипи Дългото чорапче. „Заради неподправения й оптимизъм, заради начинът, по който се забавлява и това, че кара децата да са щастливи с нея“, обясни инж.Манолов.

„Аз съм щастлива, че въпреки виртуалното общуване и информираност, вие посещавате нашата библиотека. Книгите са истинско богатство, така ще бъде и занапред. Нищо не доставя такова удоволствие както седнеш с книга в ръка и да потънеш в един друг свят.”, обърна се към децата и уредникът в детския отдел Валентина Желязкова.

„Маратонът на четенето” в Павликени ще продължи до края на месеца.

[ + ]