fb
БиблиотекитеНовини

Библиотеката в Пазарджик е домакин на кръгла маса за четеното в ранна детска възраст

1 мин.

ранно детско четенеДетският отдел на Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“ – Пазарджик организира кръгла маса на тема „Четене от самото начало“, която е посветена на четенето от най-ранна възраст, от 0 до 6 години.

Форумът ще се проведе на 30 март от 10:00 часа в конферентната зала на регионалната библиотека. В него ще вземат участие:

  • Валентина Стоева от фондация „Детски книги“, която е организатор на конкурса „Бисерче вълшебно“ и инициатор и участник в „Експериментът“, в който „в реално време“ се проследяват етапите в развитието на ранното детско четене. Тема на нейната презентация ще бъде „Четене от самото раждане: гаранция за отглеждане на успешни личности“.
  • Мая Атанасова от издателство „Клевър Бук“ ще говори по темата „Децата и книгите – минало или бъдеще“.
  • За информационната грамотност и формиране на първоначални знания и умения у децата ще говори Елена Маргова – Стоева, главен библиотекар в отдел „Обслужване“ в пазарджишката библиотека.
  • Опита си за четеното от самото начало като форма на сътрудничество между библиотека и детска градина ще сподели Екатерина Кръстинова, главен учител в ЦДГ „Радост“ – Пазарджик.