fb
БиблиотекитеНовини

Четири библиотеки в борба за по-добра видимост в интернет

1 мин.

Четири библиотеки от общо 51 културни институции се състезават във финалния кръг на националната кампания „Културата Онлайн – уеб технологиите в подкрепа на българската култура“. Инициативата на дигиталната агенция eDesign стартира в началото на юни и си поставя за цел да подобри видимостта в интернет на значими за България културни институции и паметници.

В рамките на кампанията ще бъде избрана чрез конкурс една от кандидатстващите организации, на която ще бъде изграден модерен уебсайт на стойност до 10 000 евро, а всички останали участници ще получат безплатен хостинг от Суперхостинг, както и други поощрителни награди от eDesign.

В битката за по-добра уебстраница са се включили Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе, Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” – Ловеч, Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев” – Разград и Градска библиотека „Стоян Дринов” – Панагюрище.

Сред литературните кандидати в иначе шарената надпревара са секция „Художествена литература” на Съюза на преводачите в България, сайтът за авторски песни и бард-култура “Поети с китара”, както и ентусиастите от „Човешката библиотека“, които биха ползвали сайта си за оптимизиране на кампаниите по предварително набиране на средства за предстоящите издания.

На сайта на кампанията www.coolture.info можете да видите кандидатурите на всички участници и да гласувате до 12 август включително, като то ще има 50% тежест за крайните резултати. Останалите 50% от оценката ще се формират от точките на журито на конкурса. Избраният победител ще бъде обявен през септември.

[ + ]