fb
БиблиотекитеНовини

Библиотекарите в сливенска област обсъдиха „Бибиотеките и ученето през целия живот”

1 мин.

forum_2013_3Регионална конференция на тема „Бибиотеките и ученето през целия живот” се проведе в Сливен, съобщиха от РБ “Сава Доброплодни“. В срещата се включиха над 65 библиотекари от целевите библиотеки от областта.

Целта на конференцията бе да се представят основните промени, които претърпяха целевите библиотеки по програма „Глобални библиотеки-България” в периода 2009-1013 г., новите моменти в дейността им за реализиране на образователната им функция, както и добри практики и успешни партньорства, които те реализират.

Форумът бе открит с приветствие към участниците от Корнелий Желязков, областен управител на Сливенска област, който даде висока оценка за постигнатото през годините в целевите библиотеки от областта, включени в програмата.

forum_2013_4Участниците във форума представиха различни презентации, като част от темите бяха „Обществената библиотека и ученето през целия живот“, „Училище и библиотека – едно необходимо партньорство“, „Библиотеката в помощ на чуждоезиковото обучение, „Библиотеката в помощ на образованието на ромски деца“ и др.

В рамките на срещата се проведе и представяне на ефективни модели за реализиране на образователната функция на библиотеките.