fb
СпециалниЧети повече

Благотворителен книжен базар за Деня на книгата

1 мин.

За първи път „Аз чета“ и „Читалище.то“ организират благотворителен книжен базар. Събраните средства ще бъдат дарени на фондация „Детски книги“ за попълване на фонда и създаване на нови кутии по проекта „Пътуващите сандъчета“, които фондацията организира заедно с Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА). Книгите, които ще можете да закупите на символични цени, са предоставени като дарение от книжни блогъри, екипа на „Аз чета“ и наши приятели. С нас ще бъдат и Деси и Пролет от Trouble Bakers, на чийто щанд ще ви очакват необичайни кулинарни изкушения, създадени по рецепти от известни романи.

“Пътуващите сандъчета” е партньорски проект на Българската библиотечно-информационна асоциация и фондация “Детски книги”, чиято идея е модерни детски книги да пътуват из библиотеките и училищата в страната, където остават на разположение на малките читатели за период от 2 месеца, а след това продължават към нови читатели в следващото населено място.

Благотворителният книжен пазар е естествено продължение на кампанията „Пусни книга на свобода за Деня на книгата“. Книгите, включени в пътуващите сандъчета, са регистрирани в сайта на Буккросинг, което спомага за проследяването им и дава възможност на децата да споделят впечатленията си онлайн.

Очакваме ви с хубави книги и книжни лакомства от 11 до 15 часа на 23 април в клуба на Читалище.то на ул. Лом 1 в столицата! Не пропускайте възможността да отбележите Световния ден на книгата с нова книга и в същото време да подкрепите една чудесна инициатива за насърчаване на четенето!

Събитието във Фейсбук

[ + ]