fb
Книги и киноНовини

Блейк Лайвли ще участва в екранизацията на „Никога повече“

2 мин.

Актрисата Блейк Лайвли влиза в главната роля на най-продаваната история на Колийн Хувър – „Никога повече“ (изд. „Ибис“). Романът от 2016 г. има повече от 200 000 оценки в Amazon, средно 4,5 от 5 звезди. И историята вече е на път към големия екран. Във видео в Instagram писателката разкри, че Блейк Лайвли ще играе Лили Блум, цветарка от малък град, а Джъстин Балдони ще играе Райл, неврохирурга, в който тя се влюбва. Балдони е и режисьор на филма. Все още не е посочена дата на пускане на лентата.

Не всички обаче са толкова ентусиазирани от новината, колкото Хувър.

„Блейк Лайвли да бъде избрана за ролята на Лили Блум в It Ends with Us е объркващо, защото героинята е на 23 в книгата, а Блейк е с 12 години по-възрастна??? Може ли да са намерили някой подходящ за възрастта“, пише потребител в Twitter.

Романът „Никога повече“ засяга темата за домашното насилие и във видеото Хувър показа на феновете къщата, в която се преместили с майка си, когато била на 4 г. Тя ѝ благодари, че я е „измъкнала от страшна ситуация“. Хувър разкри, че книгата е вдъхновена от реални случаи на насилие върху майка ѝ от страна на баща ѝ.

Писателката е продала над 20 милиона книги, а It Ends With Us е най-продаваната печатна книга за 2022 г., съобщава Variety, като присъства в списъка на най-продаваните книги на New York Times повече от 90 седмици.

Писателката имаше планове да издаде и книжка за оцветяване за възрастни на тема It Ends With Us, но издателят Atria Books отмени този проект след негативни отзиви заради сериозните теми на книгата.