fb
СпециалниЧети повече

Близо 600 участници досега в „Читателска щафета 5: Патилански приключения“

2 мин.

Близо 600 деца са се включили в „Читателска щафета 5: Патилански приключения“ от началото на инициативата на 26 септември, съобщава DetskiKnigi.com. Всички участници са прочели поне 3 от заглавията за съвременни патиланци и пакостници, a oбщият брой на прочетените книги до момента е 2185.

Петото издание на “Читателска щафета” съвпада със 130-годишнината от рождението на Ран Босилек и 90 години от публикуването на неговото „Патиланско царство“, затова инициативата преминава под името „Патилански приключения“.

“За нас е истинска изненада 500-те специални колекционерски значки за първите 500 най-запалени и бързи читатели да свършат преди средата на кампанията. Заедно с формулярите получаваме и много положителни и вдъхновяващи коментари от учители, библиотекари и деца, които споделят своите впечатления от книгите”, разказва Валентина Стоева, председател на съвета на фондация “Детски книги”.

Често, освен формуляр, малките щафетници изпращат и свои рисунки на героите или сцени от прочетените истории.

Кампанията продължава до 07.01.2017 г. и всички деца на възраст от 6 до 13 години, които прочетат най-малко три книги по избор от включените в кампанията, и чиито формуляри за участие бъдат изпратени в този срок, ще се включат в томбола за големите награди – 2 таблета и комплекти с книги.

„Читателска щафета 5: Патилански приключения” е организирана от фондация “Детски книги” с финансовата подкрепа на програма „Регионален грант“ на VivacomFund и Български център за нестопанско право (БЦНП). Партньори са сайтът „Аз чета”, Детски Дневник, сайтът „Данибон“, НЧ „Читалище.то-2014“ – София и верига книжарници Orange Center. Книгите, включени в кампанията, са на издателствата “ФЮТ”, “Колибри”, “ПАН” и “Сиела”.

header-shtafeta-5-02

[ + ]