fb
@-книгиБуккросинг

Bookcrossing.com предизвиква буккросърите да развихрят творческото си въображение

1 мин.
international-bookcrossing-day-contest
international-bc-day

Дизайн за етикет – буккросър Tsjara http://www.bookcrossing.com/news/680

По случай 21 април – Денят на Буккросинг, официалният сайт на движението Bookcrossing.com обявява конкурс за дизайн на етикети.

Етикетите са съществена част от успешното пътешествие на книгите – те носят кратка информация за буккросинг и уникалния номер ( BCID ), по който може да се проследи тяхното движение.

Участниците са свободни да изберат творческите средства за своите предложения – ръчно изработени плетива, рисунки, фотографии, скулптури, приложни изкуства. Снимките на творбите трябва да са квадратни с размер минимум 800х800 пиксела или по-големи. Всички изображения трябва да са авторски и да са създадени от участниците. Не се допускат изображения, взети от интернет сайтове.bookcrossing-sample-label

Наградените творби ще бъдат отпечатани на специалните издания на етикетите, които се продават в онлайн магазина на Bookcrossing.com, а избраните участници ще получат пакет – подарък.

Предложенията могат да се изпращат на имейл адрес bookcrossingday@bookcrossing.com до 31 януари. Подробности за условията и въпроси относно конкурса – във форума на Bookcrossing.com.

 Международният ден на Буккросинг се отбелязва за първи път през 2014г. по идея на активни буккросъри. За дата е избран 21 април – денят, на който през 2001 г. започва да функционира сайтът Bookcrossing.com.