fb
БиблиотекитеБуккросингНовини

Пускат „пътуващи книги“ за деня на българския библиотекар

1 мин.

„Пътуващи книги” на всички посетители ще предложи библиотеката на Нов български университет в деня на професионалния празник на българския библиотекар – 11 май. Общо 50 книги научна, научно-популярна и художествена литература ще бъдат пуснати „на свобода“ в зоната със сините столчета в Библиотеката на 1 етаж. 

Сред заглавията, които започват пътуване, са „Разговори с Гьоте през последните години на неговия живот, 1823-1832“ от Йохан Петер Екерман, „Българската книжовна школа“ от Димитър Томов, „Когато гледаме картини“ от Кенет Кларк, „Спартак“ от Рафаело Джованьоли, „Елегия за Мадона Фиамета“ от Джовани Бокачо, биографичната „Боян Пенев“ от Иван Радев, „Тежки времена“ от Чарлс Дикенс, „Неизвестни писма на Лора“ представени от Стефан Памуков, „Избрани газели“ от класика на азербайджанската литература Низами Гянджеви, Българско-френски речник от Н. Исмаил и други. 

Събитието е част от програмата на библиотеката по повод XVII Национална библиотечна седмица под надслов „Библиотеките – по-нужни от всякога!“, която се провежда от 10 до 17 май 2024 г.