fb
БългарияНовини

Британска баронеса представя в София книгата си за промените в мозъка през XXI век

1 мин.

Баронеса Сюзан ГрийнфилдБританската баронеса и невролог Сюзън Грийнфилд идва в София в края на месеца, за да представи новата си книга „Mind Change“, посветена на това как технологиите променят мозъка през XXI век. Освен учен, писател и член на Камарата на лордовете, тя е и популярен медиен коментатор и ще бъде специалният гост на церемонията Mtel Media Masters 2014, която ще се състои на 30 октомври.

Грийнфилд е старши научен сътрудник в Оксфорд и е първата жена президент на Кралската институция на Великобритания, като активно участва в кампании в подкрепа на това повече жени да се занимават с наука. В последните години изследва начина, по който съвременните технологии влияят върху мозъка ни, човешките мисли и чувства. Публикува невронаучната теория за съзнанието „Личният живот на мозъка“, автор е и на книгите „В търсене на идентичност в 21 век“, „2121: Приказка от следващия век“ и „Mind Change: как цифровите технологии оставят отпечатък върху мозъка“. Съавтор е и в „Тренирайте мозъка си“, издадена у нас от „Алекс Софт“.

Именно в последната си книга ‘Mind Change’ баронесата изследва как промените в начина ни на живот през последните години се отразяват на развитието на човешкия мозък. Тя сравнява промените в съзнанието с климатичните промени и на това са базирани много от представните в книгата теории и решения.

Можете да видите и лекцията на Сюзан Грийнфилд на TEDxОксфорд от началото на тази година:

Очаквайте ревю за ‘Mind Change’ съвсем скоро в „Аз чета“

[ + ]