fb
БългарияНовини

„Детски базар на професиите“ среща малчугани с бъдещите им професии

2 мин.

Детски базар на професиите ще се проведе за втора поредна година като част от проекта “Гордея се с труда на моите родители” на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Новото издание на събитието ще срещне децата с над 25 специалисти в различни области. Базарът ще бъде на 25 и 26 ноември от 10 до 16 ч. в Националния дворец на културата, а „Аз чета“ е медиен партньор.

Изборът на професия е изключително труден процес както за децата, така и за родителите
. Затова в Детския базар се стараем още от ранна възраст да дадем ясна представа на подрастващите за същността на различните професии”, споделят организаторите.

bazaar-2016Програмата на Детския базар на професиите е планирана в две части – базар на професиите в Мраморното фоайе на НДК и лекции от специалисти в различни области, които ще се провеждат в две обособени пространства на полуетажа до Мраморното фоайе.

Всички деца ще могат да посетят практическите кътове на Базара, където да научат какво работят инженерите, химиците, фармацевтите, програмистите и др. Там те ще открият най-различни инсталации, макети, 3D принтери, забавни задачи, викторини, демонстрации, книжки, брошури и други материали.

Лекциите, водени от професионалисти в различни области, ще са по 22 на ден и са предвидени за деца над 10 години. Лекторите ще отговарят на всички въпроси на децата, свързани с професията – каква е ползата от нея, какви са възможностите за реализация, къде се практикува, какви знания и умения изисква, кои са нейните предимства, какви опасности крие.

12190907_1142286652453040_1807194550777085926_nСамият проект “Гордея се с труда на моите родители” се прилага в изпълнение на една от световните цели за устойчиво развитие “Качествено образование”, която влиза и в стратегическия план на Българската мрежа. Компаниите, които участват в него са Асарел Медет, Аурубис България, Инвестор, КонтурГлобал Марица Изток 3, Идеоген Логен, Медийна група България он ер, Мобилтел, Неохим, Овергаз мрежи, Огняново-К, СИБАНК, Солвей Соди, Софарма, Стомана индъстри, ТехноЛогика, Транспрес, ЧЕЗ България, ФЕСТО производство и SAP България.

Вече сме ви разказвали за библиотеките за служители, които поддържат Софарма и Мтел. Очаквайте в дните до Базара още книжни изненади от участващите в проекта компании.

Научете още за “Гордея се с труда на моите родители” във видеото, в което участниците в миналогодишното издание разказват за проекта:

 

[ + ]