fb
НовиниПо света

Шефът на Penguin Random House: Не бързаме, за да не оплескаме нещата

1 мин.
Frankfurter Buchmesse 2013, Frankfurt book fair 2013

Близо година след официалното обявяване, че Penguin и Random House ще се обединят, от новата компания нямта намерение да завършат процеса на сливане на всяка цена бързо. Това потвърждава и изпълнителният директор на Penguin Random House Маркус Доле по време на панелна дискусия от първия ден на Франкфуртския панаир на книгата, съобщи Publishers Weekly.

„Можем да си позволим лукса да се забавим във времето, защото събираме две солидни, печеливши и добре управлявани компании“, каза Доле. Според него екипът на Penguin Random House има много ясна идея как да обедини двете компании, като ще наблегне на „качеството за сметка на скоростта“.

Изпълнителният директор на издателския гигант призна, че усеща как очите на цялата индустрия са обърнати към неговата компания. „Чувстваме отговорност да преминем успешно през целия процес в името на целия издателски бизнес – няма да оплескаме нещата, защото това би било лошо за книгоиздаването по света“, сподели той по време на дискусията.

Маркус Доле наблегна на факта, че компанията му току-що е завършила първите си 100 дни като съвместно дружество. Той сподели, че все още вярва много силно в печатното книгоиздаване и като издател ще продължи да подкрепя физическите книжарници.