fb
Чети повече

Чети повече: От четене глава не боли

1 мин.

Днес слагаме началото на една нова поредица в Аз чета, която се обмисля от доста време. Днес попаднах на реклама със същото заглавие, което работно бях заложил на рубриката, така че явно е време да я пуснем.
Тъй като блогът е създаден с цел споделяне и насърчаване на четенето, всеки петък ще пускаме по един пример за това как в различните части на света приканват хората да прекарват повече време с книга в ръка. Реклами на книжарници и издателства, кампании на неправителствени организации, акции на отделни читатели. От – до.

Започваме с последната кампания на най-старата и най-голяма верига книжарници в Израел Steimatzky (сайтът е в Hebrew, а за онези, които няма да успеят да се справят с иврита, инфо за Steimatzky от Уикипедия, а американската страница на компанията е тук).

чети повече 1

и продължението

чети повече 2

Посланието е ясно – по-малко телевизия и повече четене, за да не си изгубите главата съвсем. Горкото момче от рекламата. В продължението акцентът пък е върху компютърните игри. А подозирам, че не е посещавал особено често Аз чета :)

* Източник: Ads of the world

Очакваме и вашите предложения за успешни и неуспешни практики за насърчаване на четенето. Можете да изпращате на editors[at]azcheta.com