fb
НовиниПо света

Читател става персонаж от следващия роман за Шерлок Холмс

2 мин.
Sherlock-Holmes

Един читател ще получи възможността да стане герой в предстоящото продължение на романа на Антъни Хоровиц „Домът на коприната”, съобщи британският вестник „Телеграф”. Всеки желаещ да зърне името си в новите литературни приключения на Шерлок Холмс, може да наддава в специален благотворителен търг в eBay до 1 септември. Събраните средства ще бъдат дарени на фондацията за борба с училищното насилие и закрила на детето „Kidscape”.

Според правилата на търга, ако печелившата сума е по-малка от 1000 паунда, то името на победителя в наддаването ще бъде споменато мимоходом в книгата. Печеливша оферта в границите на 1000-2500 паунда гарантира външно описание и предистория на героя, докато предложена най-висока цена от 2500 до 5000 паунда е достатъчна за среща на персонажа с Шерлок Холмс. При печеливша оферта от 5000.01 паунда нагоре, героят на читателя ще бъде убит по загадъчен начин, който ще привлече вниманието на великия детектив.

Антъни Хоровиц е автор на над 50 романа, а също театрален деец и филмов сценарист. Вероятно най-известното произведение на британеца е тийн поредицата за младия шпионин Алекс Райдър, от която има продадени общо над 12 милиона екземпляра. Хоровиц е един от създателите на  английския сериал „Войната на Фойл”, писал е сценарии за епизоди на сериалите „Случаите на Поаро” и „Убийства в Мидсъмър”.

С благословията и наставничеството на наследниците на сър Артър Конан Дойл, през 2011 г. Хоровиц издава „Домът на коприната” – нов роман за Шерлок Холмс, който запазва познатата атмосфера от оригиналните произведения.

Продължението на „Домът на коприната” е с работно заглавие „Холмс 2” и се очаква да излезе на пазара през октомври 2014 г.