fb
СпециалниЧети повече

“Читателска щафета 5” завършва с патиланско книжно парти

1 мин.

Патиланско книжно парти на 23 януари (понеделник) от 11 часа ще отбележи финала на кампанията “Читателска щафета 5: Патилански приключения”, организирана от фондация „Детски книги“. Вв зала 4 на НДК присъстващите щафетници ще бъдат предизвикани да положат пакостническа клетва и да покажат своите знания за прочетените книжки и техните щури герои.

По време на партито ще бъдат изтеглени и имената на петима от над 1300 млади читатели, изпратили фомуляр за участие, които ще си тръгнат с големите награди2 таблета и 3 комплекта с книги за съвременните патиланци Малкия Никола, Ужасния Хенри, Макси, Майлс и Найлс.

В понеделник ще стане известен и победителят в конкурса ”Патилански комикс”, който ще спечели таблет за рисуване на комикси. „За да направим съпричастни към празника щафетниците от цялата страна, тегленето на всички награди ще бъде предавано на живо онлайн“, обещават от „Детски книги“.

Читателска щафета 5: Патилански приключения” се организира с финансовата подкрепа на програма „Регионален грант“ на VivacomFund и Български център за нестопанско право (БЦНП). Партньори са сайтът „Аз чета”, Детски Дневник, сайтът „Данибон“, НЧ „Читалище.то-2014“ – София и верига книжарници Orange Center. 

Още за щафетата можете да прочетете на микросайта shtafeta.detskiknigi.com.

chitatelskashtafetasgrantprint-01