fb
НовиниПо света

Читателският клуб на Опра Уинфри се превръща в поредица по Apple TV+

2 мин.

Читателският клуб на Опра Уинфри Oprah’s Book Club 2.0 се превръща в телевизионна поредица по новата Apple TV+, съобщи CNN. 

В рамките на поредицата „Читателският клуб на Опра“, световноизвестната водеща ще представя интересни книги и ще интервюира техните автори. Поредицата стартира на 1 ноември, когато стартира и телевизията на Apple, a в първия епизод ще можем да видим Та-Нахеси Коутс, който ще представи романа си The Water Dancer – последната книга, която Читателският клуб на Опра препоръчва.

Записът на интервюто с Коутс ще бъде направен през октомври в Apple Carnegie Library във Вашингтон и то пред публика на живо. Нов епизод от поредицата ще излиза веднъж на всеки 2 месеца. От Аpple съобщиха, че ще дарят на Асоциацията на американските библиотеки част от приходите от продажбите на книгите, избрани от Читателския клуб на Опра, в Apple Books. С парите ще бъдат финансирани регионални библиотеки и програми за насърчаване на четенето.

В специално съобщение, изпратено до медиите, изпълнителният директор на Apple Тим Кук коментира:

За нас е чест да осигурим нова платформа за Читателския клуб на Опра и да подкрепим Асоциацията на американските библиотеки в усилията ѝ за насърчаване на четенето.

Самата Опра Уинфри заяви:

Аз съм това, което съм, защото много рано се научих да чета. Четенето разкри цял един нов свят пред мен и аз искам това да се случи с всички хора. Apple ми дават възможност да говоря пред хора от целия свят за удоволствието, вълнението, напрежението и драмата, които носят книгите на хората. Не знам какво може да е по-хубаво от това.

А ето и информация за последната книга, препоръчана на Читателския клуб на Опра:

Снимка: http://www.oprah.com