fb
БългарияНовини

Читателският клуб на Trouble Bakers се завръща със среща на открито

2 мин.

След принудителна пауза поради пандемията от COVID-19 и въведеното извънредно положение у нас „Смълчаният читателски клуб“ подновява ежемесечните си сбирки с покана да се възползваме от наближаващото лято и да почетем на открито. Шестото издание на клуба ще се състои на 3 юни от 19:00 часа в Южния парк, София. Местата отново ще са ограничени, за да се осигури повече пространство и да се избегне струпване на много хора. По традиция ще има и вкусни кулинарни изкушения, приготвени от организаторите.

Необичайният читателски клуб е инициатива на Деси и Пролет от Trouble Bakers, които обичат да съчетават вкусната храна и четенето. Вдъхновени от формата silent book club, възникнал в САЩ през 2012 г., те решават да експериментират с български вариант. Първата сбирка на новия клуб е през октомври 2019 г. в уютното помещение на НЧ „Читалище.то“ в центъра на столицата. Нестандартното читателско преживяване бързо набира популярност и местата за следващите срещи се изчерпват още в първите дни след обявяването им.

„Смълчаният читателски клуб“ ви предлага да прекарате един час с четиво по ваш избор заедно с други любители на литературата, без предварително зададени заглавия и теми за обсъждане. Идеята на сбирките е всеки да може да отдели един час за себе си, без да бъде прекъсван от телефони и задължения, след което да си тръгне или да остане още един час на сладки приказки и книжни вкусотии.

По случай мини-юбилея на клуба Деси и Пролет обещават едно наистина специално издание с торта и много кулинарни изкушения, затова побързайте да запазите своето място! Всички новини за събитието можете да следите във Facebook събитието на Trouble Bakers.

Снимка: Trouble Bakers

[ + ]