fb
БългарияНовини

Дарителска кампания за Болградската библиотека обедини читатели

1 мин.
Снимки: Сдружение за градски читални

Над 3200 книги вече са събрани в кампанията за дарение на български томове за библиотеката на най-големия български град в Бесарабия – Болград. Фондът ѝ наброява 84 000 книги, от които едва 1200 са на български език. Инициативата е на издателя Манол Пейков, а целта – да се съберат поне 1000 нови книги. Кампанията стартира в последните дни на януари и вече се радва на завиден успех. Първоначално обявената бройка беше достигната още през втория ден, стана ясно от публикуваните данни от партньорите в инициативата от Сдружение за градски читални. Даренията се събират до 9 февруари в София и Пловдив.

„В София събираме вашите дарения на място в читАлнЯта в Градската градина (Народeн театър) всеки ден до 9 февруари от от 10 до 20 ч., а също така можете да изпращате и книги директно до офиса на „Жанет 45“ в Пловдив (бул. „Ал. Стамболийски“ 9, 4004 Пловдив)“, уточняват организаторите.

Книгите, които се събират в читАлнЯта, могат да бъдат исторически литература, българска класика, книги за ученици, атласи албуми и най-доброто от съвременната ни литература.

Инициаторите са категорични, че няма да приемат стари издания (издадени преди 2000 г.), книги в лошо състояние или техническа литература.