fb
Днес на ПанаираПанаирът

Ден четвърти на Пролетния базар на книгата

2 мин.
proleten bazar parvi den

proleten bazar parvi denПролетният базар на книгата наближава към своя край. Програмата за днешния ден е наситена и интригуваща. Не пропускайте да разгледате предстоящите събития и изберете авторите, с които искате да се срещнете и представянията на книгите, предизвикали любопитството ви.

Програма на четвъртия ден на Базара започва 11:00 с представянето на новата книга на Боби Мирчев „Мида, раковина и море“ (изд. „Анубис“) с участието на вокална група „Смехоранчета“ на сцена на левия полуетаж.

От 14:00 изд. „Инфодар“ организира среща с Анастасия Димитрова, която води интелектуални тренинги „Скоростно четене” и „Супер памет – Мнемоника” (112). А по същото време Слави Велев ще демонстрира изкуството на китайската калиграфия на щанд 329.

Издателство „Захарий Стоянов“ ще представи книгата „Моето порно“ на Бояна Ламбер от 16:00 на сцена на левия полуетаж.

Отново на сцената, но от 17:00 започва представянето на „Убийство” от Любен Петков, организатор е изд. „Прозорец“.

Часът и мястото на срещата с младите поети Благовеста Пугьова, Рене Карабаш, Илиян Любомиров и техните безгрижия, любов и демони са 17:30 на щанда на изд. „Жанет 45“ (325).

От 18:00 на сцена на левия полуетаж може да присъстване на премиера на книгата с избрани разкази на Махмуд ал-Римауи „Обаждане посред сън“ (изд. „Ерго“) с участието на автора и неговия преводач Хайри Хадман. Книгата ще представи писателката Силвия Чолева.

На щанда на изд. „Хермес“ (326) от 18:00 Вероника Денева, авторката на „Живот на паралел“, „Сценарий за бъдеще“ и „Един друг живот“, ще дава автографи на своите почитатели.

А в същия час на щанда на изд. „Сиела“ (111) автографи ще раздава Иво Сиромахов.

Представяне на авторите Емануил А. Видински и Петър Чухов и техните сборници „Егон и тишината” и „Камуфлаж” започва в 18:30 на щанда на „Жанет 45“.

И последното събитие за деня е представянето на три книги от поредицата „Дунав – обединени в литературата“ (изд. „Гея Либрис“) – проект по програма „Творческа Европа“: „Господин К. на свобода“ на Матей Вишниек, „Рио Бар“ на Ивана Сайко, „Кафене „Хиена“ на Яна Беньова. Начало в 19:00 на сцена на левия полуетаж.