fb
Днес на ПанаираПанаирът

Ден пети на Пролетния базар на книгата

3 мин.
proleten bazar na knigata 2014

Известно е, че най-силният ден от книжните изложения в България е съботата, затова и не трябва да се изненадвате, че точно в днешния ден, 7 юни, са събрани най-много книжни събития в рамките на Пролетния базар на книгата. С тях спокойно може да останете през целия ден в НДК и въобще да не Ви стане скучно. Ето все пак и какво са приготвили издателите за съботния ден на базара:

absurdni_vremenaКултурната програма започва още в 10.00 ч на сцената на ляв полуетаж с представяне на книгата „42 дни живот” на Стелла Илиева. В същото време от 10.00 ч на щанда на изд. „Лъчезар Минчев“ (327) с читатели ще се срещат поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев, автори на съвместните стихосбирки „Абсурдни времена“ и „Абсурдни времена 2“.

От 11.00 ч на щанда на издателство „Сиела“ (331) ще можете да вземете автограф и от бившия национален футболист Наско Сираков, който ще разписва не фланелки, а своя биографичен роман „Наско Сираков Единакът“, докато от щанда на издателство „Хермес“(326) ще можете да се срещнете с писателката Ивинела Самуилова.

Отново от 11.00 ч на сцената на левия полуетаж любителите на детските книги ще могат да се върнат към незабравимите творби на голямата Леда Милева с представянето на книгата й „Имало едно време – залъгалки и гатанки“ (изд. Булвест 2000). Веднага след представянето от 12.00 ч на сцената издателство „Прес“ пък ще предстаявт на родители и деца открит урок на тема: „Английски език с Disney English. Отново за детската аудитория от 15:00 на сцена, ляв полуетаж НДК, Петя Кокудева ще представи книгата „Малки същества“.

Vasil GeorgievСледобед отново идва време за автографи, като срещи с читатели ще имат Васил Георгиев и Радослав Парушев от 13.00 ч на щанда на изд. „Сиела“, от 14.00 ч на същия щанд ще бъде и Калин Терзийски. Отново в 14.00 ч  Мирела Иванова ще раздава автографи на щанда на издателство „Прозорец“(213). От 16.00 ч с читатели ще се среща Иво Топалов на щанда на изд. „Хермес“.

От 13.00 ч очаквайте и благотворителното четене в помощ на пострадалите от наводненията в Сърбия, Хърватия и Босна и Херцеговина, организирно от АБК, което ще събере на сцената на ляв полуетаж в НДК повече от 20 от най-добрите ни съвременни писатели, поети и преводачи. Събраните средства ще бъдат предоставени на посолствата на Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина.

Byalata ni spalnyaВ следобедните часове събитията в книжното НДК не свършват като в 16.00 ч е представянето на „Бялата ни спалня“ от Радмила Младенова на сцената на левия полуетаж. Час след това, от 17.00 ч на същото място, е премиерата на романа „Събирачът на дневници“ от Леа Коен, в която специалното участие ще вземе актрисата Касиел Ноа Ашер. 

Отново в 17.00 ч гости на щанда на издателство „Жанет 45“ ще бъдат преводачът и издател Невена Дишлиева – Кръстева и Аделина Змей Генова от блога „Книгозавър.

От 17.30 ч пред щанда на изд. „Агата-А“ (106) пък ще имаме възможност да се потопим в музикално джаз предизвикателство, съчетано с хубави книги, във формата джаз-четения: КОРТАСАР (I) (очаквайте повече подробности за джаз-четенията съвсем скоро на „Аз чета“)

И последното събитие за дългия съботен ден на Пролетния базар на книгата е премиера на книгата „Шайка 2 – Сергей, Гоце и другите” на Антон Тодоров на сцената на ляв полуетаж от 19.00 ч.