fb
Днес на ПанаираПанаирът

Ден шести на 41-ви Софийски международен панаир на книгата

2 мин.
plakat panair 2013

Това е! Настъпи и последният ден от Панаира на книгата. Ако още не сте имали възможността да посетите НДК, не се колебайте да посветите една неделя за разходка между книгите. За вас все още ще има пълни щандове, събития и срещи с автори. Вижте как ни изпраща културната програма на Панаира и Софийският литературен фестивал.

Първото събитие, което можем да посетим в неделния ден, ще се проведе от 10:00 ч. на щанда на Почетния гост Москва и звучи познато – презентация на проекта „Руснаци на Балканите“ и прожекция на най-новите детски руски анимационни филми в рамките на проекта.

От 11:00 ч. детската писателка Юлия Спиридинова–Юлка ще раздава автографи на щанда на издателство „Кръгозор“. По същото време Софийският литературен фестивал открива деня с разговор между Мирослав Пенков и Яна Букова с модератор Йордан Ефтимов.

Всички останали събития, които можем да посетим в последния ден на Панаира, ще се проведат от 13:00 ч.

Ще можем да изгледаме интересна презентация на историята и културата на България в изданията на „Издателска къща Гутенберг“ на сцената на третия етаж. Ще можем да се срещнем с част от песните на забравеното народно творчество, представени в сборника „Гайтано, пиле шарено“, и да се срещнем със съставителката на сборника Веселка Тончева. В разговора ще бъде представено и изследването на  Костадин Гърдев „Българската общност в Унгария след 1944 г.“, издадено с подкрепата на Унгарския културен институт.

На щанда на Почетния гост Москва пък ще можем да гледам още една прожекция на видео лекции по руска литература, като успоредно с това ще се проведе последният майсторски клас по писане на приказки с руската писателка Елена Усачева.

Софийският литературен фестивал пък ще отбележи края си с две събития – литературен разговор между гръцкия писател Димитрис Нолас и Захари Карабашлиев с модератор Йордан Ефтимов от 13:00 ч. и среща между Богдан Русев и Васил Георгиев с модератор Радослав Парушев от 15:00 ч.