fb
Днес на ПанаираПанаирът

Ден шести на 43-ти Софийски международен панаир на книгата

3 мин.

панаир на книгата 2015

В неделя е последният ви шанс да се включите в Софийския панаир на книгата. Ако през седмицата не сте имали възможността да посетите НДК, не пропускайте да станете част от книжната суматоха на заключителните събития, включени в културната програма на изложението. 

Последният ден на Панаира започва в 10:00 ч. на сцената на третия етаж с представяне на книгата „Огън и мъгла” на Любен Петков.

От 11:00 ч. на сцената издателство „Розова зора” и „Билкария” представят „Медената пита с лимец и билки” – истината за българския хляб, значението на лимеца и кваса.

Също от 11:00 ч. на щанда на издателство „Сиела” (№ 107) е представянето на „Монго и други работи” на Калин Терзийски.

На щанда на издателство „Ерго” (№ 416) от 12:00 ч. започва среща с автограф с Петър Тушков и романа му „Отдел И”.

От 12:00 ч. на сцената на третия етаж започва представянето на „Парадоксът МаМа или не е възможно да не мога да надскоча дъгата” (изд. „Дамян Яков”) на Захарин Захариев.

От 14:00 ч. на сцената на третия етаж Стела Илиева ще разкаже за инициативата „България чете книги от български автори”, ще ни запознае с екипа на инициативата „Книги без граници”, ще разкрие новости около предстоящата си книга. Предвидени са и много изненади за публиката.

Отново на сцената, но от 15:00 ч., Елисавета Александрова-Зангелми представя „Кристалите и техните лечебни свойства”, издадена от издателство „Кибеа”.

Час по-късно, на сцената започва представянето на книгата „Игра на интервю – Английски език за деца” (изд. „Ина”) – нов метод за общуване и добро произношение, при който езикът се учи с лекота и интерес.

Издателство „Сиела” представя „Българ: книга-игра. Лабиринтът на времето” на Неделчо Богданов на сцената от 17:00 ч.

От 18:00 ч. пък ще започне представянето на „Съкровен свят. Празнично-обредна система на ромите в Средна Западна България” на Лиляна Ковачева. Книгата е издадена от издателство „Просвета”

Sofiiski mevdunaroden literaturen festival 2015Не пропускайте и събитията от програмата на Софийския литературен фестивал, които се провеждат на втория етаж на НДК, мраморно фоайе:

От 10:00 до 20:00 ч. може да посетите изложби на корици и детски илюстрации от Испания и Португалия и колекция от пространствени (pop up книги) от цял свят.

От 10:00 до 11:00 ч. за най-малките и техните родители ще има специални игри с изненади в детския кът Lattjo, който пък ще бъде отворен от 10:00 до 20:00 ч.

От 11:00 ч. започва „Сватби на животни и неща“ – детска работилница с авторите на книгата – Рая Господинова и Георги Господинов.

От 12:30 ч. започва „В кухнята на литературата“. Демонстрация на главния готвач на испанския ресторант „Бодега“ в разговор с Веселина Маринова, главен редактор на „Гурме Публишинг“.

От 14:00 ч. започва разговор с испанския писател Унай Елориага. Модератор: Йордан Ефтимов.

От 15:00 ч. започва разговор с португалския писател Жозе Родригеш Душ Сантуш. Модератор: Младен Влашки.

От 16:00 ч. започва разговор с писателите Александър Секулов, Емил Андреев и ​Недялко Славов.