fb
Днес на ПанаираПанаирът

Ден шести на ХХХI Софийски международен панаир на книгата

3 мин.

панаир 2013Неделя е, краят на седмицата вече е факт, а за съжаление с нея приключва и тазгодишният панаир на книгата. Затова не му мислете много, много, а се възползвайте, докато е време и посетете събитието. А ето какво и какви мероприятия ви очакват през 9-ти декември, последният ден от ХХХI Софийски международен панаир на книгата.

След невероятния и изпълнен със събития съботен ден, неделя ще протече по-спокойно и умерено, но в никакъв случай скучно. Денят започва от 11 часа в щанда на издателство „Изкуства”, което ще запознае читателите си с авторката Анна Пенкова. По същото време, отново в 11, но в Мраморното фоайе, институт „Либера” и Издателска къща ЛИК ще представят „Алхимия на ритъма” на Мартин Иванов. Екзистенциална книга за ритъма на дишане, собственото ни настройване към Вселенските вибрации и взаимоотношенията ни с хората и природата. Ако си падате по подобни виждания за света, заповядайте.

От 12 часа, отново в Мраморното фоайе, ще се проведе среща с Павел Кандиларов, автор на романа „Post Соц Dot Com”, който ще разкаже на читателите си за това как един литературен проект може да е наистина успешен, дори и в България. Пак от 12, на щанда на „Персей”, всеки любител на поезията ще може да се запознае небезизвестните родни поети Евтим Евтимов, Маргарита Петкова, Романьола Мирославова и Виктория Катранова.

Финалният ден продължава от 13 часа, когато в Мраморното фоайе писателката Стелла ще представи книгата си „В очакване на утре”. Това, според анонса от издателите, са три новели, написани с много хумор и предизвикващи дълбока емоция.

Последното събитие за деня този път е неочаквано рано. От 14 до 15 часа в Мраморното фоайе издателство „Гутенберг” ще разкаже повече за себе си, своите нови книги и настоящи проекти. Тогава ще бъде представен и новият сайт на издателството и книгите  „Трима радетели за мюсюлмано-християнско единение през ХV век“ – сборник под общата редакция на акад. Васил Гюзелев, второто издание на „Самотният пешеходец“ на проф. Александър Фол и  „Влюбеният облак“ – сборник с приказки на Назъм Хикмет.

С това официално ще приключи и културната програма ХХХI Софийски международен панаир на книгата. Почти една седмица изпълнена с много емоции, срещи със страхотни автори, бурни разговори тип читател-издател и най-вече с много, много книги. А на нас не ни остава нищо друго, освен да очакваме Пролетния панаир и да се надяваме, че той ще бъде дори още по-добър. И, разбира се, всички онези книги, които изпразниха джобовете ни и кротко чакат да бъдат прочетени.

А вие имайте предвид, че около 16 ч. повечето издателства започват да прибират книгите от щандовете си, затова не закъснявайте :) Спокойна неделя!