fb
Днес на ПанаираПанаирът

Ден втори на 44-и Софийски международен панаир на книгата

5 мин.

Коледният панаир на книгата е в разгара си и ако си падате по книги, купуване на книги, разговори за книги, представяния на книги и срещи с… автори и издатели, НДК е мястото за вас тази седмица. Ето и какво ни очаква днес на панаира:

11:00 часа на сцената, ет. 3

Представяне на занимателната „Пъстра математика” на Теодоси Витанов, на най-забавните упражнителни тетрадки „Уча се да пиша буквите” и на книжката на Боби Мирчев „Нотна стълбица от сняг”.

Да се забавляваме заедно с Йоана Мирчева и вокална група „Смехоранчета”, да пеем, да четем, да рисуваме и да играем.
Представя: ИК „Анубис”

14:00 часа, сцена, ет. 3

Представители на China National Publications Import & Export (Group) Corporation ще разпространят информация относно книжния пазар на Китай, тенденции в местното книгоиздаване и търговията с книги, а също съвети за сътрудничество с китайския бизнес.
Представя: China National Publications Import & Export (Group) Corporation

15:00 часа на сцена, ет. 3

Презентация на двустранно хромова хартия “Гарда Пат 13” с изключителна обемност – 1,3. Популярна вече сред издателствата по целия свят. Приложения в издателския бранш и най-популярни примери.
Представя: „Европапир България”

16:00 часа на сцена, ет. 3

Представяне на романизираната биография „И додето се раждат лъчите” на Йордан Йорданов – Юри, един от най-големите фотографи от края на ХХ век.
Представя: „Списание 8”

17:00 часа на сцена, ет. 3

Представяне на поредицата „Поезия и проза XX”. В рамките на събитието ще бъдат представени стихосбирката „Еротика” – поезия от словенския класик Иван Цанкар и няколко романа от исландски, словашки и хърватски авторки с участието на преводачите.
Представя: „Нов златорог”

17:00 часа на щанда на ИК „Жанет 45”, № 327

Среща с автограф със Силвия Томова – автор на сборника с разкази „Добър ден, Р” и на романите „Тит от Никомедия”, „Печатарят” и „Милост за приятелите”.
Представя: ИК „Жанет 45”

17:30 часа, щанд на ИК „Хермес”, № 328

Среща с автограф с Емил Андреев („Нашата книга”)
Представя ИК „Хермес”

18:00 часа, сцена, ет. 3

Представяне на книгата „Не сме тукашни” от Радостина Ангелова („Виенски апартамент”, „Имаго”, „Обратната страна”)
Представя ИК „Жанет 45”

18:00 часа на щанда на изд. „Персей”, № 211

Среща с автограф с Анна Ю и романът й „Малкият дявол” – модерен градски роман за една жена, попаднала във водовъртеж от събития сред силните на деня, в лабиринт от успехи и провали, съпътстващи битката й да запази кариерата си и да отстои принципите си.
Представя: изд. „Персей”

18:00 часа, Чешки център, ул. „Раковски” 100

Премиера на книгата на Матей Хоржава „Ракия” с участието на писателя. Книгата ще представи Деян Енев.
Представят: изд. „Ерго” и Чешки център

18:30 часа, щанда на ИК „Хермес”, № 328

Среща с автограф с Ангел Г. Ангелов
Представя: ИК „Хермес”

19:00 часа, сцена, ет. 3

Среща-разговор с Жозе Родригеш душ Сантуш и премиера на новата му книга „Мъжът от Константинопол”. Базиран на реални събития, романът „Мъжът от Константинопол” разказва невероятната история на един визионер, изиграл ключова роля в изграждането на модерното общество.
Представят: ИК „Хермес” и Португалски културен и езиков център „Камойнш София”

13 – 18 декември до сцената, ет. 3

Изложба на авторски книжни проекти „ТИ-РЕ”
Представя: „ТИ-РЕ” – платформа за български независими печатни издания

СМЛФ 2016Софийски международен литературен фестивал

Събитията в програмата на Софийски международен литературен фестивал се провеждат Мраморно фоайе, НДК, ет.2, с изключение на специално обявените локации.

10:30 -12:00  – „Дъж и кап“ – Четене, разговор за приятелството и работилничка за изработване на хартиена декорация „Цветен дъжд“ с Ася Колева и Деница Илчева

12:00 -13:30 – „Дакел, не! или Мечките II“ – Детска работилница за изработване на дакели от глина по книгата на Мила Попнеделева-Генова

17:00 – 18:00 – Разговор с писателката Нермин Йълдъръм, Турция. Модератор: Оля Стоянова

18:00 – 19:00 – Разговор с писателите Иван Димитров, Мартин Костов и Стефан Стефанов. Модератор: Светлозар Желев

19:00 – 20:00 – Разговор с писателите Васил Георгиев и Момчил Николов. Модератор: Миглена Николчина

20:30 – 22:00 – ДНК –  „Актьори срещу поети“ гостува на СМЛФ. С участието на поетите: Людмила Миндова, Никола Петров, Стефан Иванов, Стефан Икога и актьорите: Веселин Петров, Надя Керанова, Неда Спасова, Станислав Кертиков. Водещ: Лилия Гелева

Очаквайте живите излъчвания на нашата Facebook страница: на представянето на тенденциите в местното книгоиздаване и търговията с книги в Китай от 14 ч., представянето на книгата „Не сме тукашни” от Радостина Ангелова от 18 ч. и разговора с Васил Георгиев и Момчил Николов в 19 ч. Присъединете се към специалното Facebook събитие, за да сте сигурни, че няма да изпуснете нито един интересен момент от Панаира тази седмица!