fb
Днес на ПанаираПанаирът

Ден втори на Пролетен базар на книгата 2018 – 30.05

4 мин.

Ето ги събитията, които имате възможност да посетите през втория ден на Пролетния базар на книгата 2018. В сряда издателствата са подготвили много срещи с автори:

15:00 ч.
Представяне на „Огледало за сънища“ на Златина Бахова

Романът „Огледало за сънища“ е един от 12-те финалисти в първия етап от предаването „Ръкописът“ по БНТ. „В романа „Огледало за сънища“ се смесват фантазия и реалност, спомени и сънища, фолклор и митология, пътешествия във времето и пространството, довели до разкриването на две жестоки убийства. Разследването на тези убийства води героите по цялата българска земя, от морето до Западните покрайнини, за да открият истината не само за причинените страдания и смърт, но и за една голяма любов, преминала отвъд пределите на смъртта.“ – Евгения Атанасова-Тенева, главен продуцент на „Ръкописът“, БНТ.
Представя: изд. „Монт“
Място: Сцена на Пролетния базар на книгата на открито

16:00 ч.
Представяне на трилогията „Нов световен ред“

Защо трябва хората да бъдат информирани за разчетите на Новият световен ред и за правото да се говори свободно?
„Новият световен ред“ – първи том, съставител Стефан Калайджиев
„Мрачни величия“ – втори том, автор Текс Марс
„Под знака на глобалната окупация“ – трети том, автор Гари Ка
Представя: изд. „Хелиопол“
Място: Сцена на Пролетния базар на книгата на открито

17:00 ч.
Представяне на романа „Белвю“ на Ивана Добраковова

Съвременен роман на млада словашка писателка, отличен с национална награда за млади литературни таланти. Книгата е от поредицата „Новите лица на литературна Европа“, издавана с подкрепата на програма „Творческа Европа“. С участието на преводача Асен Милчев.
Представя: изд. „Наука и изкуство“
Място: Сцена на Пролетния базар на книгата на открито

18:00 ч.
Представяне на романа „Средният индекс на щастие“ на Давид Машадо

Давид Машадо ще представи романа си „Средният индекс на щастие“. Това е книга за непоклатимата надежда и трънливия път към щастието. Едно пътуване се превръща във възможност за главния герой да възстанови връзката с децата си, да намери нов смисъл на живота си и да осъзнае, че щастието трябва да се търси в малките неща и да се постига стъпка по стъпка. Драматичен и реалистичен, но и с комични моменти, романът потвърждава таланта на Давид Машадо (р. 1978) като един от най-добрите португалски белетристи на своето поколение.
Представят: изд. „Изида“ и Институт „Камойнш“
Място: Сцена на Пролетния базар на книгата на открито

18:00 ч.
Среща с автограф с Димана Йорданова

Димана Йорданова е автор на „Жената и мъжете, които бях“. Новата й стихосбирка „По гръбнака“ е вече факт. Редактор Елин Рахнев, художник и оформител Христо Гочев.
Представя: изд. „Жанет 45”
Място: Шатра А, Щанд А15

18:30 ч.
Среща с автограф с Георги Константинов

Георги Константинов е един от най-нежните лирици в съвременната ни поезия. Автор е на повече от 35 стихосбирки, сред които „Една усмивка ми е столица“, „Общителен самотник“, „Обичам те дотук“. По негови текстове са създадени много естрадни песни, които се превръщат в хитове. Поезията на Георги Константинов е превеждана на английски, френски, руски, японски, немски, гръцки, арабски, хинди и др. езици. Авторът е носител на национални и международни награди.
Представя: изд. „Хермес“
Място: Шатра 12

19:00 ч.
Изгряващи, признати, вечни: преводачите представят подбрани съвременни и класически автори

Ще бъдат представени книги на изгряващи нови европейски писатели като Иви Уайлд, Биргюл Огуз и Лоренцо Амури, вече издадени на български творби на международно признати автори като Софи Оксанен и Ягода Михайловска-Георгиева, първи български преводи на произведения на класици като Джон Голзуърди и Карл Гелеруп. С участието на преводачите Хубавинка Филипова, Весела Лулова-Цалова, Таня Попова, Росица Цветанова и Емил Минчев.
Представя: изд. „Персей“
Място: Сцена на Пролетния базар на книгата на открито

[ + ]