fb
@-книгиКласации

„Десет малки негърчета” – любима книга от Агата Кристи по целия свят

1 мин.

Почитатели на криминалните романи от цял свят определиха любимата си книга на Агата Кристи – „Десет малки негърчета”, съобщават българските издатели на кралицата на криминалния жанр „Ера“. Романът спечели анкетата с 21,3% от общите гласове, следвана от „Убийство в Ориент Експрес“ с 15,6% и „Алиби” с 8,2%. Гласуването бе част от отбелязването на 125-годишнината от рождението на Кристи и в него се включиха над 15 000 почитатели на авторката.

„Десет малки негърчета” е най-успешната книга на Агата Кристи с продаден тираж от над 100 милиона екземпляра в цял свят. Това я превръща в най-популярния криминален роман на всички времена. Самата писателка споделя, че го харесва заради сложната техника на писане, която го е превърнала в истинско предизвикателство.

Криминалният шедьовър скоро ще се превърне и в телевизионни минисерии, продуцирани от BBC One и Lifetime. Сред актьорите ще видим Сам Нийл, Ейдън Търнър („Хобит”), Чарлс Данс („Игра на тронове”) и др. Очаква се филмът да се излъчи във Великобритания през зимата на 2015 година и в САЩ в началото на 2016-та.

Вижте и още интересни данни от гласуването:

Worlds_Favourite_Christie_Infographic