fb
БългарияНовини

Деца и юноши от българските общности в чужбина ще пишат за Васил Левски в конкурса „Стефан Гечев“

1 мин.

Държавната агенция за българите в чужбина обяви регламента за двадесет и първото издание на детско-юношеския литературен конкурс „Стефан Гечев”. Право на участие в него имат деца и юноши от българските общности в чужбина на възраст от 6 до 18 навършени години.

За 2017 година на темите, по които децата могат да пишат, са „Заветите на Апостола” по повод 180-годишнината от рождението на Васил Левски и „България в моите мечти”. Класирането ще се извърши в три възрастови групи: от 6 до 10 г., от 11 до 14 г. и от 15 до 18 г., като краен срок за изпращане на текстовете е 30 април 2017 г.

Няма жанрови и видови ограничения – всеки участник може да напише върху избраната от него тема есе, разказ, съчинение, стихотворение или да подготви презентация по темата. Резултатите ще бъдат обявени през втората половина на май.

Стефан Гечев е български журналист, поет, преводач, драматург и белетрист, починал през 2000 г. Автор е на първия превод на български език на любимата за поколения деца книга на Луис Карол „Алиса в огледалния свят“.

Повече информация за конкурса можете да откриете на сайта на ДАБЧ.