fb
БългарияНовини

Детският спектакъл „Дивертименто“ възпитава любов към класическата музика и книгите

1 мин.
Divertimento

Чели ли сте някога книга под звуците на музика? А помните ли онези касетки с детски приказки, които сте слушали като малки? Ако отговорът ви е положителен, не пропускайте да посетите заедно с детето си спектакъла „Музиката и книгите“ тази събота (7 ноември), от 11:00 ч. в кино „Влайкова“. Водещ на събитието ще е Иглика Радилова. Входът е свободен.

Събитието е част от серията програми „Дивертименто“, съчетаващи разкази за музиката, музикални изпълнения и музикални игри за деца и техните родители. Мотото на инициативата е „Любовта към класическата музика се възпитава!“. Екипът на „Дивертименто“ в състав Грациела Панайотова (цигулка), София Радилова (виолончело) и Младен Тасков (пиано) смята, че всяко културно събитие в ранна детска възраст води до културно отношение в зряла възраст и си поставя за цел да представи класическата музика на малчуганите по развлекателен и забавен начин.

„Музиката и книгите“ е вторият от поредицата концерти на „Дивертименто“. Първият се проведе на 30 май и беше озаглавен „Музиката и танците“.