fb
Ревюта

„Годишните времена“ – музикална разходка между кориците на книга

1 мин.

Творческият тандем Марко Зимса (автор) и Дорис Айзенбургер (илюстраторка) отново са обединили усилия, за да ни представят достъпно и грабващо още едно от най-популярните класически произведения – „Годишните времена“ (изд. „Емас“) на италианския композитор Антонио Вивалди.

Този път наш водач от пролетта през лятото, есента, та чак до зимата е Минка, което живее в голям селски двор. Зимса ни приканва да изследваме света с очите и ушите на любопитното малко коте и да се разходим от първите дни на пролетта до последните дни на суровата зима.

Съмнявате се, че всички тези шумове и гласове на природата през четирите сезона могат да бъдат предадени чрез музика? Просто чуйте „Годишните времена“ на Антонио Вивалди с обясненията на четеца от CD-то към книгата и ще бъдете напълно опровергани. А тези обяснения, както и във „Вълшебната флейта“, чудесно допълват музиката. Те са много полезни за разбирането ѝ не само за децата, но и за любопитните възрастни, на които класическите произведения не са достатъчно познати.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!