fb
Книги и киноСпециални

Ди Каприо и Скорсезе отново заедно за екранизацията на „Дяволът в белия град“

1 мин.

Две години след излизането на „Вълкът от Уолстрийт“ Леонардо Ди Каприо и Мартин Скорсезе отново започват работа заедно, съобщава AP. Легендарният режисьор най-накрая ще направи лента по книгата на Ерик Ларсън от 2003 г. „Дяволът в белия град“ (изд. Кибеа), а в шестия им съвместен филм Лео ще се превъплъти в ролята на убиеца Х. Х. Холмс с надеждата да спечели Оскар-а, с който все се разминава през последните години.

Продуцент на филма ще бъде Paramount Pictures, а адаптацията на сценария ще бъде дело на Били Рей, работил над продукции като „Капитан Филипс“ и „Игрите на глада“.

„Дяволът в Белия град“ е нехудожествен роман за Колумбийското изложение в Чикаго от 1893 година и серията от убийства, извършени от Х. Х. Холмс по времето на панаира. По-късно героят на Ди Каприо признава за убийството на 27 жени, а всъщност се смята, че жертвите му са около 200.

През 2004 г. книгата печели наградата „Едгар“ в категорията „Криминален роман с най-добра фактология“, като в Холивуд отдавна се говори за нейното екранизиране.