fb
НовиниПо света

Дийн Кунц е сключил сделка с Amazon Publishing за 5 книги

1 мин.
Източник на снимката: CBS This Morning

74-годишният американски писател и автор на трилъри Дийн Кунц е подписал през миналата седмица договор с Amazon Publishing’s Thomas & Mercer за публикуването на 5 романа и колекция от кратки трилър разкази, съобщи Publishing Perspectives.

Източник: www.deankoontz.com

Първият от 5-те романа, включени в сделката се очаква да излезе на американския пазар през пролетта на 2020 година и да бъде със заглавие Devoted.

Колекцията от разкази пък ще бъде публикувана на 12 ноември от Amazon Original Stories, ще е със заглавие Nameless и ще е безплатна за всички притежатели на Kindle, ползващи услугите Kindle Unlimited и Prime Reading.  Към момента Дийн Кунц е най-известният писател, подписал договор с издателската къща на Amazon.

Книгите на Кунц са преведени на 38 езика и до този момент са тиражирани в половин милиард екземпляра, като цифрата нараства ежегодно със 17 милиона. Единайсет от романите му са били номер едно в най-престижния списък на бестселърите в Съединените щати – този на „Ню Йорк Таймс“, при това още с излизането си с твърди корици, което го поставя сред малцината (по-точно 12 на брой) автори с подобно постижение, а четиринайсет от романите му са оглавили същата класация в категория „джобно издание“. Ревю на известната му книга „Ключът към полунощ“ може да прочетете тук.

Източник на снимката към статията: CBS This Morning