fb
БългарияНовини

Дискусия „Как съвременните детски книги достигат до децата?“ поставя на фокус четенето за най-малките

1 мин.

Национален център за книгата – НДК организира дискусия на тема „Как  съвременните детски книги достигат до децата?“. Тя ще се проведе на 18 ноември (събота) от 16:00 ч. в Литературен клуб „Перото“. Събитието с модератор Александър Кръстев цели да постави детската литература на фокус поради нуждата от пряко взаимодействие между създателите й и тези, за които е предназначена.

В рамките на събитието Лора Филипова, изпълнителен директор на Фондация „Детски книги“, ще представи конкурса „Бисерче вълшебно“. Той е единствен по рода си за България поради регламента си най-добрата детска книга да бъде избрана от деца на възраст между 6 и 15 години. Други участници в дискусията ще бъдат: Олга Клисурова – Сдружение „Пътуващите книги на Стара Загора“, Петя Чалъкова – организатор на „Походът на книгите“ към АБК, Виктория Бисерова от издателство „Enthusiast“ – инициатор на „Национална седмица на детската книга“ и организатор на кампанията „Стара хартия за нова книга“.

Националният център за книгата към НДК обяви 2017 г. за Година на детските книги. През нея се организират събития, които подкрепят издаването на съвременна българска литература за деца. До момента има проведени редица срещи, дискусии, четения и работилници, които стимулират детското въображение.

[ + ]