fb
БългарияНовини

Дискусия насочва вниманието към едни от най-провокативните еротични романи

1 мин.

Дискусионен прочит на темата До границата на виреене. Еротика и насилие през произведенията „Разпятие в розово“ (Хенри Милър), „Саломе“ (Франсоа Вейерганс), „Животът на Костат Венетис“ (Октавиан Совиани) и „Раждане“ (Ян Ноа) организират Orange Center и издателство „Парадокс“.

Дискусията ще се проведе на 29 февруари от 18:30 часа в Orange Books Cafe, а специални гости ще бъдат проф. д-р Владимир Трендафилов (автор на предговора на „Разпятие в розово“) и преводачите на книгите Светлана Комогорова – Комата, Силвия Вълкова, Аксиния Михайлова, Ванина Божикова, Владимир Сунгарски и Тома Георгиев.

За участниците в събитието са подготвени видео материали за авторите, анимирани видео клипове, както и интервю с писателя Октавиан Совиани.

„Ако не сте чели точно тези романи и нямате желание никога да ги прочетете, не се притеснявайте. Елате и се включете в разговора със свои идеи и предпочитани от вас произведения, които отговарят на темата. Всички нюанси ни вълнуват, пък били те и с уклон 50% към сивото, за потрес на любимия ни Хенри.“, споделят организаторите.

„Аз чета“ е медиен партньор на събитието.