fb
БлогБлогове

Детските книги завладяват “Аз чета” от 1-ви до 13-и април

2 мин.
Dni na detskite knigi

В екипа на “Аз чета” вярваме, че детските книги са най-важните книги. Детските книги са именно онези, които ни запалват да бъдем читатели, даряват любовта към историите и думите, но и към света, към възможността да откриваме красиви непознати земи и да се потапяме в чуждите животи на вдъхновяващи герои, да откриваме доброто, да разпознаваме злото, да търсим справедливостта и да се борим за нея.

Детските книги винаги са специални. Затова и тази година, между двата големи книжни празника – 2 април (Световния ден на детската книга) и 23 април (Международния ден на книгата и авторското право), на сайта ще имаме своите “Дни на детските книги” от 1-ви до 13-и април.

В рамките на 13 дни непрекъснато ще пишем за детски книги.

Освен ежедневното сутрешно ревю за възрастни, всеки следобяд ще имаме и специално ревю за детска книга. Всеки ден от кампанията ще имате възможност да се запознаете по-подробно с живота на авторите, зад някои от най-хубавите детски книги в рубриката “Големите” и на нашата фейсбук страница. Специално за “Дните на детската книга” ще имаме и детско издание на рубриката “Как четеш?”, където деца на различни възрасти ще ни разказват за своите читателски навици и така ще докажат, че те наистина обичат да четат и го правят непрекъснато. През тези пъстри детски дни на сайта ще ви разкажем още много любопитни и вдъхновяващи неща за детските книги, хората които ги създават и хората, които ги четат.

Надяваме се да Ви бъде интересно и ще се радваме да ни споделяте своите впечатления в коментари под публикациите на сайта и на страницата ни във фейсбук. За да не пропуснете нищо от най-интересното по време на “Дните на детските книги” ви напомняме и да се абонирате за нашият бюлетин (погледнете лявата колона, под книжния календар и банера), който ще има цели 2 специални издания, посветени на детските книги през следващите две седмици.