fb
БиблиотекитеБългарияНовини

Дни на приказките в Димитровград

1 мин.
prikazki-Dimov-dimitrovgrad

По случай празника на детската книга – 2 април, в Димитровград започнаха дни на приказките, съобщава izvestnik.info. Инициативата е на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ и фондация „Подари усмивка“ с подкрепата на община Димитровград.

От 30 март до 3 април доброволци от фондацията ще четат приказки в детския отдел на библиотеката. Слушатели ще бъдат децата от детските градини, Центъра за настаняване от семеен тип „Дъга“ и Дневен център за деца с увреждания. Маратонът по четене на приказки бе подкрепен от кмета на Димитровград Иво Димов, който лично се срещна с деца от подготвителната група на ОДЗ „Райна Княгиня“ и разговаря с тях за любимите им приказки. Вместо него на децата чете секретарят на общината Венета Стоименова. Кметът обеща безплатни читателски карти за библиотеката на всички деца, които се включат в инициативите по време на Седмицата на детската книга.

Беше проведено и традиционното общинско състезание „Най-добре четящ клас“, в което взеха участие отбори от шест училища. Представянето им бе оценявано от жури с председател детският писател Панчо Панчев – Дядо Пънч.  Участниците бяха наградени с грамоти и книги.

В библиотеката ще бъдат обявени и наградените от конкурса за детска рисунка на тема „Вълшебният свят на народните приказки“.

Снимка: izvestnik.info

[ + ]