fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на „Дъбови листа“ (417)

3 мин.

Advertorial

През декември всички се оглеждаме за подаръци, с които да зарадваме любимите си хора. Най-много се вълнуват децата, а без съмнение книгата остава най-добрият подарък, който могат да получат. С куп предложения за тях, издателство „Дъбови листа“ се включва в 47. Софийски международен панаир на книгата. Ще ги намерите на щанд 417, етаж 4 на НДК.

Две съвсем нови заглавия в каталога на издателството ще бъдат акцент на щанд 417. „За Коледа ще си бъда у дома“ от Холи Хоби е приказна история, която разказва за пътешествието на малкото прасенце Туут по пътя към дома и неговите приятели в Уудкок Покет. Зимни виелици, дълбоки преспи сняг и непрогледна тъма стоят на пътя на Туут. Той обаче е решен да мине отвъд океана и да пристигне навреме за украсяването на елхата и, разбира се – раздаването на подаръци! “За Коледа ще си бъда у дома” е написана с чувство за хумор и е толкова увлекателна, че всяко дете ще иска мама или татко да му препрочита книжката денем и преди сън отново и отново. Прасенцата Туут и Пъдъл проговарят на български в превод на радиоводещата Елена Розберг.

“Приказки” от Ханс Кристиан Андерсен е истинско полиграфическо бижу, което би красяло всяка домашна библиотека. Красивите илюстрации са на ненадминатия майстор на детайла Кантен Гребан. “Палечка”, “Малката русалка” и “Славеят и императорът” са трите истории, които изд. “Дъбови листа” събира за нас тази Коледа. Изданието е с твърди корици и е подходящ подарък както за деца, така и за ценителите на великолепните истории.

А споменем ли Кантен Гребан, не можем да пропуснем книгата, която, без изненада, стана любима на всички жени. „Мама“ от Елен Делфорж е книга съкровище, която е посветена на майчината обич. В голям формат, с твърди корици, с кратки, но трогващи до сълзи текстове и изключителни илюстрации, „Мама“ е перфектният подарък за всяка жена.

Най-новата книга от поредицата за кучето Джак и котката Ема от Нуша Роянова„Фатиб и Конди“ – е поредната весела история, в която главните герои са домашните любимци на малкото момиченце Вики. На щанд 410 ще намерите и колекции с различни комбинации от книжките, които се предлагат с отстъпка.

Още една книга, подходяща за най-малките и посветена на любопитството към света и приятелството, е „Жабчето жо“ от Нуша Роянова. Тя е автор и на илюстрациите, които допълват приказката за малкото жабче, което все търси своето НЕЩО. Специалните издания „От деца за деца“ 1 и 2 пък ще се предлагат в общ пакет на панаирна цена. Тяхно уникално качество е, че са изцяло създадени от деца – текстовете и илюстрациите са подбрани с детски конкурс, който две поредни години се радва на небивал интерес.